Життя у світі Вікі: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпідручника
Вилучено вміст Додано вміст
Bunyk (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
Вікі-книги - це технологія 21-го століття. Перехід від звичайних книжок на вікі-книги можна порівнювати з переходом від переписування до книгодрукування. Вікі - в перекладі з гавайської означає швидкий, і справді, вікі книжки створюються набагато швидше ніж звичайні. Та взагалі, вікі-книги мають ряд переваг над звичайними:
'''Вікі-книги''' — це технологія 21-го століття. Перехід від звичайних книжок на вікі-книги можна порівнювати з переходом від переписування до книгодрукування. Вікі — в перекладі з гавайської означає швидкий, і справді, вікі книжки створюються набагато швидше ніж звичайні. Та взагалі, вікі-книги мають ряд переваг над звичайними:


#Можна читати їх ще до завершення, і переглядати всі існуючі версії, що з'явились в процесі написання.
# Можна читати їх ще до завершення, і переглядати всі наявні версії, що з'явились в процесі написання.
#Можуть писатись одночасно багатьма людьми, з різних кутків світу.
# Можуть писатись одночасно багатьма людьми, з різних кутків світу.
#Від виправлення помилки, до можливості читача користуватись виправленим текстом проходять долі секунди. (В класичному книговидавництві для цього
# Від виправлення помилки, до можливості читача користуватись виправленим текстом проходять долі секунди. (В класичному книговидавництві для цього
#Можна сміливо викидати частини тексту, бо в разі чого, їх дуже легко повернути, просто пам'ятаючи час видалення, та місце в книзі де вони знаходились.
# Можна сміливо викидати частини тексту, бо в разі чого, їх дуже легко повернути, просто пам'ятаючи час видалення, та місце в книзі де вони знаходились.
#Книги мають сторінки обговорення, де коментар залишений читачем, може бути прочитаний авторами (на відміну від коментаря на полях звичайної книжки).
# Книги мають сторінки обговорення, де коментар залишений читачем, може бути прочитаний авторами (на відміну від коментаря на полях звичайної книжки).


=== Що це за квадратик біля назви книги? ===
=== Що це за квадратик біля назви книги? ===
Ці квадратики позначають ступінь завершеності книги. Від щойно початих [[Зображення:00%.png]], [[Зображення:25%.png]], [[Зображення:50%.png]], [[Зображення:75%.png]], [[Зображення:100%.png]] до майже вичерпних. (Навіть завершені книги можна доповнювати та виправляти).
Ці квадратики позначають ступінь завершеності книги. Від щойно початих [[Файл:00%.png]], [[Файл:25%.png]], [[Файл:50%.png]], [[Файл:75%.png]], [[Файл:100%.png]] до майже вичерпних. (Навіть завершені книги можна доповнювати та виправляти).

[[Категорія:Вікіпідручник]]
[[Категорія:Довідка]]

Версія за 20:19, 23 квітня 2010

Вікі-книги — це технологія 21-го століття. Перехід від звичайних книжок на вікі-книги можна порівнювати з переходом від переписування до книгодрукування. Вікі — в перекладі з гавайської означає швидкий, і справді, вікі книжки створюються набагато швидше ніж звичайні. Та взагалі, вікі-книги мають ряд переваг над звичайними:

  1. Можна читати їх ще до завершення, і переглядати всі наявні версії, що з'явились в процесі написання.
  2. Можуть писатись одночасно багатьма людьми, з різних кутків світу.
  3. Від виправлення помилки, до можливості читача користуватись виправленим текстом проходять долі секунди. (В класичному книговидавництві для цього
  4. Можна сміливо викидати частини тексту, бо в разі чого, їх дуже легко повернути, просто пам'ятаючи час видалення, та місце в книзі де вони знаходились.
  5. Книги мають сторінки обговорення, де коментар залишений читачем, може бути прочитаний авторами (на відміну від коментаря на полях звичайної книжки).

Що це за квадратик біля назви книги?

Ці квадратики позначають ступінь завершеності книги. Від щойно початих , , , , до майже вичерпних. (Навіть завершені книги можна доповнювати та виправляти).